Professionals die gespecialiseerd zijn in het koken van voedsel

Chef -koks zijn professionals die gespecialiseerd zijn in het koken van voedsel. De term wordt gebruikt om een verscheidenheid aan posities te beschrijven, waaronder koks, sous chefs en chef -koks. Hoewel deze titels verschillende dingen in verschillende keukens kunnen betekenen, geven ze allemaal aan dat een persoon is getraind om in een professionele keuken te werken.

Chefs hebben meestal een formeel onderwijs, of het nu een universitair diploma of beroepsopleiding is best geteste sapcentrifuge. Ze zijn meestal meer ervaren dan koks en hebben een veel dieper begrip van het culinaire proces. Ze zijn ook comfortabeler om in een team te werken.

Naast koken hebben chefs ook enkele administratieve taken. Ze moeten mogelijk het personeel raadplegen om beslissingen te nemen over menu’s, voedselkosten en de toekomstige vestigingen. Vaak hebben ze meer creatieve input in de keuken dan andere werknemers, waardoor ze kunnen experimenteren met ingrediënten en nieuwe recepten.

Ze zijn zelfstandige, in staat om een salaris of uurloon te verdienen. Hoewel veel koks culinaire training hebben, zijn anderen autodidact. De meeste professionele keukens volgen echter een stagesysteem. Dit betekent dat een kok training ontvangt van een gevestigde chef -kok. Een chef kan een gespecialiseerde chef zijn, zoals iemand die gespecialiseerd is in desserts.

Een ander type kok is de commis, die verantwoordelijk is voor het bereiden van koude hapjes en vlees. Ze hebben verschillende verantwoordelijkheden, van taken van leerstation tot het voorbereiden van charcuterie. Ze kunnen nog op de culinaire school zijn.

Afhankelijk van hun positie kunnen koks ook sous chefs, lijnkoks of prep -koks worden genoemd. Dit zijn gespecialiseerde posities die specifieke secties van de lijn uitvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Follow by Email
Pinterest
LinkedIn
Share